Den Hoorn

Archief

Paramotorvliegers

Een paramotor/glider is een vorm van vliegen met een draagparachute met een motor en een piloot. Opstijgen en landen kan vanaf een beperkte ruimte. Deze vorm van luchtvaart levert vanwege het goed hoorbare motorgeluid en aanwezigheid op ongewenste plaatsen klachten op.

Verplaatsing recreatieve slaapplaatsen

Een aanvraag bij de gemeente om recreatieve bedden te mogen verplaatsen van de Pontweg 160-164 naar het St. Jansland op de hoek van het Mienterglop en het Oude Dijkje nabij de Koog leidde tot commotie bij de omwonenden. Ook SKT kwam tot de conclusie dat dit geen goede ruil was en diende een zienswijze in. Dit leidde er mede toe dat de gemeenteraad er niet mee heeft ingestemd. De belanghebbende is echter tegen deze weigering in beroep gegaan. Uiteraard blijven wij deze zaak kritisch volgen.

Kunstwerk “In veilige Handen”

Ter gelegenheid van de afronding van de werkzaamheden aan Prins Hendrik Zanddijk wilde het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) het ongeveer 14 m hoge kunstwerk “In Veilige Handen” plaatsen in de duinen tussen de TESO-haven en het NIOZ. Hiertoe werd bij de gemeente op 18 juni 2019 een omgevingsvergunning aangevraagd en aanvankelijk verleend. Op grond van de bezwaren van o.a. SKT werd de toestemming van de Gemeente op 30 juni 2021 uiteindelijk afgewezen door de Rechtbank Noord-Holland.

Fotowedstrijd “Vang de nacht”

Door middel van de SKT fotowedstrijd “Vang de nacht” in 2020 hebben een aantal verschillende fotografen laten zien hoe mooi en inspirerend de duisternis kan zijn. Piet Druif uit Den Burg is de winnaar van de fotowedstrijd geworden met deze prachtige foto van de sterrenhemel, genomen door het frame van de IJzeren Kaap op de dijk bij Oosterend.